Terug

Volg Vandaag Inside

Premier League keert zich tegen FA-plannen

Premier League keert zich tegen FA-plannen

21 nov 2018, 22:52

MANCHESTER (ANP/RTR) - De Premier League ziet na het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie niets in nieuwe regelgeving ten aanzien van het aantal spelers van buitenaf. Op verzoek van de Britse regering kwam de Engelse voetbalfederatie FA onlangs met een voorstel: na de brexit zou een selectie van 25 spelers maximaal dertien man mogen bevatten die het laatste deel van hun opleiding (tussen 18 en 21 jaar) niet bij de betreffende club hebben genoten. Momenteel mogen dat er nog zeventien zijn. ,,Brexit moeten we niet gaan gebruiken om onze selecties te verzwakken'', betoogde de directie van de Premier League.

Met het verhogen van het aantal spelers uit eigen kweek, die overigens niet per se van Britse afkomst hoeven te zijn, hoopt de FA de eigen nationale teams op den duur te versterken. ,,Er is geen enkel bewijs, dat een dergelijke maatregel van positieve invloed zal zijn op onze vertegenwoordigende elftallen'', reageerde de Premier League, die met de FA in gesprek blijft over deze kwestie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.