Terug

Volg Vandaag Inside

Premier League diskwalificeert Abramovich als eigenaar van Chelsea

Premier League diskwalificeert Abramovich als eigenaar van Chelsea

12 mrt 2022, 14:31

Het bestuur van de Premier League heeft Roman Abramovitsj uit zijn functie als leidinggevende bij Chelsea gezet. De Russische zakenman, eigenaar van de Engelse voetbalclub, mag daarom geen beslissingen meer nemen bij Chelsea. Officieel behoorde Abramovitsj al niet tot de directie van de 'Blues'.

De 55-jarige Rus kondigde vorige week aan dat hij Chelsea wil verkopen, als gevolg van de door zijn land ontketende oorlog in Oekraïne. De Britse overheid zette Abramovitsj en zes andere oligarchen uit Rusland deze week op een sanctielijst, omdat ze nauwe banden zouden hebben met president Vladimir Poetin. Al hun tegoeden en bezittingen in Groot-Brittannië werden bevroren. Abramovitsj kan Chelsea daardoor voorlopig ook niet verkopen.

Chelsea kreeg van de overheid een speciale licentie waarmee de club in ieder geval kan blijven voetballen, maar de winnaar van de Champions League heeft nu wel te maken met allerlei restricties. Zo mag de club geen merchandise en toegangskaarten meer verkopen en moet Chelsea zich aan tal van beperkingen wat betreft uitgaven houden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.