Terug

Volg Vandaag Inside

Precies 33 jaar geleden scoorde Maradona met de hand van God

Precies 33 jaar geleden scoorde Maradona met de hand van God

22 juni 2019, 16:15

Op 22 juni 1986 maakte Diego Maradona een doelpunt die de geschiedenisboeken in ging. Het was de kwartfinale van het WK in Mexico. Engeland was de tegenstander.

Maradona tikte de bal met z'n hand over de keeper heen. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed tot onsteltenis bij de Engelsen. Tijdens de persconferentie na afloop liet Maradona weten dat het doelpunt half met zijn hoofd en half met de hand van God gemaakt was.

Pas in 2006 kwam Maradona hierop terug en liet weten dat zijn goal destijds gewoon een handsbal was. Argentinië ging uiteindelijk als Wereldkampioen naar huis door West-Duitsland in de finale te verslaan.

De mannen gaan stuk om filmpjes Maradona

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.