Terug

Volg Vandaag Inside

Prandelli neemt om persoonlijke redenen ontslag bij Fiorentina

Prandelli neemt om persoonlijke redenen ontslag bij Fiorentina

23 mrt 2021, 17:41

Cesare Prandelli heeft dinsdag om persoonlijke redenen ontslag genomen als hoofdcoach van Fiorentina. De voormalig bondscoach van Italië liet in een open brief doorschemeren dat het wel eens het einde van zijn trainerscarrière kan betekenen.

De 63-jarige Italiaan was sinds november vorig jaar aan zijn tweede periode bezig bij de Italiaanse club uit de Serie A. Heel goed waren de resultaten niet onder zijn leiding. De club uit Florence staat na 28 speelronden tegenvallend veertiende. Afgelopen zondag werd met 3-2 verloren van AC Milan.

"Dit is de tweede keer dat ik Fiorentina verlaat," schrijft de 63-jarige Prandelli. "De eerste keer was dat op aandringen van anderen, deze keer is het mijn beslissing. Ik kwam hier om 100 procent te geven, maar toen ik het gevoel kreeg dat dit niet langer mogelijk was, besloot ik dat het voor iedereen beter is dat ik een stap terug doe. Ik heb nergens spijt van, maar waarschijnlijk is deze wereld waarvan ik heel mijn leven deel heb uit gemaakt, niet langer iets voor mij. Ik herken mezelf er niet meer in."

De clubleiding liet weten het ontslag van Prandelli te aanvaarden. Hij was eerder trainer van Atalanta, Lecce, Hellas Verona, Venezia, Parma, AS Roma, Galatasaray, Valencia, Al-Nasr en Genoa. Tussen 2010 en 2014 was Prandelli bondscoach van Italië. Hij leidde de nationale ploeg naar de finale op het EK van 2012.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.