Terug

Volg Vandaag Inside

Prachtige anekdote over Louis van Gaal: 'Hij sloeg me vol in mijn maag'

Prachtige anekdote over Louis van Gaal: 'Hij sloeg me vol in mijn maag'

29 okt 2020, 16:30

Ryan Giggs heeft mooie herinneringen aan zijn tijd als assistent-trainer van Louis van Gaal. Van Gaal en diens assistent stonden tussen 2014 en 2016 aan het roer bij Manchester United. In een podcast van voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher vertelt Giggs over zijn eerste ontmoeting met de Nederlandse trainer.

'Van Gaal was eigenzinnig, en grappig zonder dat hij het zelf in de gaten had', herinnert Giggs zich. 'Hij was ook zeer dominant: toen ik hem voor de eerste keer ontmoette, sloeg hij me vol in mijn maag', vertelt Giggs, die tegenwoordig voor de nationale ploeg van Wales staat.

Op de eerste dag als assistent-trainer van Van Gaal, maakte Giggs een lijst met Manchester United-spelers die volgens hem goed waren en een lijst met spelers die minder goed waren. Hij ontmoette van Gaal in een hotel. 'Van Gaal opende de deur, keek me van top tot teen aan en zei: ''je bent in goede vorm!'' Toen sloeg hij me vol in mijn buik. Het was een harde klap', lacht Giggs. 'Ik wist niet wat ik moest doen. Ik kon een klap teruggeven maar dan zat ik zonder baan…'

'Dat is hoe Van Gaal was, heel dominant en recht voor z'n raap. Hij zorgde voor zijn staf, zorgde voor zijn spelers en hij was een heel goed persoon, alleen heel eigenzinnig', legt Giggs uit.

Giggs maakte na het ontslag van David Moyes in april 2014 het seizoen af als speler-trainer op Old Trafford. Daarna was hij twee jaar assistent van Louis van Gaal. In 2016 vertrok Giggs bij Manchester United. De Welshman had na het vertrek van Louis van Gaal geen trek in een samenwerking met trainer José Mourinho.

Luister HIER naar The Greatest Game with Jamie Carragher.

CLASSIC: Louis van Gaal geeft karakteristieke speech aan Robben en Van Persie

Louis van Gaal geeft karakteristieke speech aan Robben en Van Persie
10:44
Louis van Gaal geeft karakteristieke speech aan Robben en Van Persie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.