Terug

Volg Vandaag Inside

Prachtig: Rashford krijgt hulp in strijd tegen kinderarmoede

Prachtig: Rashford krijgt hulp in strijd tegen kinderarmoede

23 okt 2020, 18:02

Marcus Rashford heeft steun van het zakenleven gekregen in zijn strijd tegen kinderarmoede in Groot-Brittannië. De aanvaller van Manchester United kreeg tal van aanbiedingen van plaatselijke bedrijven en restaurants om volgende week tijden de Britse herfstvakantie kinderen een gratis schoolmaaltijd aan te bieden.

"Ik ben er ondersteboven van", schreef de pas 22-jarige Rashford op Twitter. "Onbaatzuchtig, vriendelijk, saamhorig. Dit is het Engeland dat ik ken." De international sneerde daarmee naar de Britse regering, die in de zomervakantie nog wel inging op het pleidooi van Rashord, maar deze week kreeg te horen dat het parlement afziet van het verstrekken van vouchers voor gratis maaltijden in de komende schoolvakantie.

Rashford ontving in juli als jongste ooit een eredoctoraat van de universiteit van Manchester voor zijn inspanningen om kinderen uit arme gezinnen aan gratis maaltijden te helpen. Voetbalicoon Gary Lineker had alleen maar lof. "Ik hou van deze jongen", schreef Lineker op Twitter. "Hij hoeft dit natuurlijk niet te doen, maar wat een held om het wel te doen, en met zoveel bescheidenheid en waardigheid."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.