Terug

Volg Vandaag Inside

Potindeling bekend: dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje op het EK

Potindeling bekend: dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje op het EK

22 nov 2023, 08:42

Het Nederlands Elftal zit definitief in pot 3 bij de loting voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. Inmiddels zijn 21 van de 24 deelnemers aan het toernooi bekend, en dus kan er voorzichtig gekeken worden naar welke landen Oranje kan treffen in de groepsfase van het EK 2024.

Net als het Nederlands Elftal zitten Schotland, Kroatië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië in Pot 3. Die landen kan Oranje niet loten in de groepsfase. Het Nederlands elftal wordt wel gekoppeld aan een tegenstander uit Pot 1, Pot 2 en Pot 4.

In Pot 4 zijn nog drie landen niet bekend. Om die plekken wordt in maart gestreden tijdens de play-offs. De landen die daaraan meedoen zijn Bosnië en Herzegovina, Estland, Finland, Georgië, Griekenland, IJsland, Israël, Kazachstan, Luxemburg, Polen, Oekraïne en Wales.

De loting voor het EK vindt op zaterdag 2 december om 18.00 uur plaats in Hamburg. Bekijk hieronder de potindeling en dus de mogelijke tegenstanders van Oranje!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.