Terug

Volg Vandaag Inside

'Politie wil landelijk vuurwerkverbod'

'Politie wil landelijk vuurwerkverbod'

2 jan 2024, 20:31

De politie wil een landelijk vuurwerkverbod, zo meldt de NOS. Alleen een algeheel verbod op vuurwerk helpt om rellen, schade en gewonde agenten tijdens de jaarwisseling enigszins te voorkomen.

Dat zegt Frank Paauw, korpschef van Amsterdam en landelijk verantwoordelijk voor het voorkomen van geweld tegen de politie. “De incidenten die we tegenkomen hebben altijd te maken met het afsteken van vuurwerk", aldus Paauw. "Het creëert een sfeer van wetteloosheid.” Het optreden van agenten wordt bemoeilijkt doordat zij niet kunnen zien of er sprake is van legaal of illegaal vuurwerk.

Tijd voor een kentering, vindt Paauw, die een oproep doet aan de politiek. "We krijgen altijd heel veel sympathie na de jaarwisseling en er wordt veel schande van gesproken, maar dan houdt het op. Een vuurwerkverbod zal écht helpen. Bij het rookverbod dachten we ook dat het niet kon. Vroeg of laat moeten we als verstandige maatschappij naar een vuurwerkverbod.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.