Terug

Volg Vandaag Inside

Politie opent onderzoek naar biergooiers bij Mathieu van der Poel

1 apr 2024, 19:18

De politie van de regio Vlaamse Ardennen is een opsporingsonderzoek gestart in verband met de biergooiers naar Ronde Van Vlaanderen-winnaar Mathieu van der Poel.

Op de Oude Kwaremont gooiden enkele toeschouwers zondag bekertjes bier naar de leider en latere winnaar Van der Poel. De agenten zullen bij hun onderzoek gebruikmaken van camerabeelden, zowel officiële wedstrijdbeelden als beelden die op sociale media staan. De politie wil hiermee ook een statement maken dat dit gedrag niet wordt getolereerd.

Ook organisator Flanders Classics wil een signaal afgeven. Als de biergooiers geïdentificeerd worden, wil de organisatie zich als benadeelde partij melden in een mogelijke vervolging, maakte directeur Tomas Van den Spiegel bij de Belgische krant Het Laatste Nieuws bekend. "Dat hebben we ook gedaan in de Omloop. Daar is op de Muur van Geraardsbergen met bier gegooid naar Marianne Vos." De politie pakte daarvoor een man op.

Van der Poel liet na afloop weten dat hij er niet veel van had gemerkt.

Vorig jaar uitte Johan Derksen zich lovend over Mathieu van der Poel tijdens een gesprek met Noa Vahle. "Er is momenteel geen grotere sporter in Nederland." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.