Terug

Volg Vandaag Inside

Politie gaat preventief fouilleren rond Johan Cruijff Arena en Leidseplein

Politie gaat preventief fouilleren rond Johan Cruijff Arena en Leidseplein

11 mei 2022, 10:15

De Johan Cruijff ArenA en de directe omgeving zijn woensdag van 14.00 uur tot donderdag 02.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hetzelfde geldt vanaf dat moment voor de omgeving van het Leidseplein en Rembrandtplein. Iedereen in die gebieden kan preventief worden gefouilleerd.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft dat besloten in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie. Ze houden rekening met groepen supporters die naar de binnenstad en het gebied rond de ArenA zullen gaan, waarbij de kans bestaat op grote openbare ordeverstoringen.

'De politie houdt de situatie in de hele stad nauwlettend in de gaten en is voorbereid op verschillende scenario’s', aldus de gemeente.

Ajax speelt woensdagavond de kampioenswedstrijd in de Johan Cruijff ArenA tegen Heerenveen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.