Terug

Volg Vandaag Inside

Politie krijgt twee aangiftes van aanranding bij F1 in Zandvoort

Politie krijgt twee aangiftes van aanranding bij F1 in Zandvoort

12 sep 2022, 18:00

Bij de politie zijn tot nu toe twee aangiftes binnengekomen van aanranding tijdens de Formule 1-race in Zandvoort vorige week. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten. De politie is nog met twee vrouwen in gesprek die melding hebben gedaan van grensoverschrijdend gedrag. Mogelijk gaan zij ook aangifte doen.

De aangiftes worden onderzocht, aldus de woordvoerder. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht.

Tientallen vrouwen deden vorige week melding van vrouwonvriendelijk gedrag tijdens de racedagen op het circuit van Zandvoort. De berichten kwamen binnen bij de fanclub Formule 1 Vrouwen, die de vrouwen opriep zich te melden bij de politie en organisatie. Volgens oprichter Svenja Tillemans ging het onder meer om knijpen in billen en gooien met bier. Ook op het circuit, dat een speciaal noodnummer communiceerde om wangedrag te melden, kwamen enkele meldingen binnen. De organisatie noemde ieder incident er één teveel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.