Terug

Volg Vandaag Inside

Polen neemt de leiding in poule van Oranje

Polen neemt de leiding in poule van Oranje

15 okt 2020, 01:00

Het Poolse voetbalelftal heeft de leiding genomen in de poule van het Nederlands elftal in de Nations League. Onder aanvoering van Robert Lewandowski won Polen in Wroclaw met 3-0 van Bosnië en Herzegovina. Lewandowski nam twee doelpunten voor zijn rekening en gaf de assist bij de 2-0 van Karol Linetty.

De Bosniërs, die zondag Oranje in Zenica op 0-0 wisten te houden, speelden het grootste deel van de wedstrijd met tien man. Verdediger Anel Ahmedhodzic werd al na een kwartier met rood van het veld gestuurd, omdat hij de doorgebroken Lewandowski onderuit haalde.

Polen zette in de laatste minuten voor rust het overwicht om in doelpunten. Lewandowski opende de score, even later kopte Linetty een afgemeten voorzet van de spits binnen (2-0). Aan het begin van de tweede helft maakte Lewandowski er 3-0 van met zijn 63e treffer in Poolse dienst.

Met 7 punten uit vier wedstrijden nam Polen de eerste plaats in groep 1 van de A-divisie over van Italië, dat 1-1 speelde tegen Oranje. De Italianen hebben 6 punten, Oranje heeft er 5. Volgende maand zijn de laatste wedstrijden in de Nations League. Het Nederlands elftal sluit de groepsfase op 18 november af in en tegen Polen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.