Terug

Volg Vandaag Inside

Pogačar wint Amstel Gold Race na overtuigende solo

Pogačar wint Amstel Gold Race na overtuigende solo

16 apr 2023, 17:06

De Sloveen Tadej Pogacar heeft de 57e editie van de Amstel Gold Race, de enige Nederlandse wielerklassieker, gewonnen.

De tweevoudig Tourwinnaar van UAE Team Emirates liet op de Keutenberg zijn laatste medevluchters achter en soleerde een kleine 30 kilometer naar de finish. De Ier Ben Healy werd op meer dan een halve minuut tweede, de Brit Thomas Pidcock werd derde.

Pogacar (24) won twee weken geleden ook al de Ronde van Vlaanderen.

Een kleine 100 kilometer voor de finish ontstond een kopgroep waarin met Pogacar en Pidcock de twee favorieten voor de winst reden. De Engelsman had bovendien met de Amerikaan Magnus Sheffield een ploegmaat mee. Met z'n elven trokken ze hard door, maar de voorsprong kwam niet boven de minuut.

Op de Kruisberg probeerden Ide Schelling en de Italiaan Matteo Trentin de oversteek naar de kopgroep te maken. Dat lukte niet, zoals ook op de Eyserbosweg een groepje met de Belg Tiesj Benoot dichterbij leek te komen. Totdat Pogacar aanzette en alleen Pidcock in zijn wiel wist. De Ier Healy sloot niet veel later aan.

De Kazach Alexei Loetsenko en de Deen Andreas Kron deden een poging naar het drietal toe te rijden, maar toen Pogacar op de Keutenberg opnieuw aanzette was zelfs Pidcock vooraan gezien.

Pogacar begon aan een solo van 30 kilometer en had bij de tweede finishpassage - op 16 kilometer voor de finish - een halve minuut voorsprong op Pidcock en Healy.

Met alleen de Geulhemmerberg en de Bemelerberg voor de boeg was het een gelopen koers tenzij de Sloveen een inzinking of pech zou krijgen. Dat gebeurde niet. Achter hem bleek Healy, 22 jaar pas, verrassend genoeg betere benen te hebben dan Pidcock.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.