Terug

Volg Vandaag Inside

Poetin niet welkom op begrafenis Queen Elizabeth: 'Diep immoreel'

Poetin niet welkom op begrafenis Queen Elizabeth: 'Diep immoreel'

15 sep 2022, 20:10

Moskou heeft het besluit om Rusland niet uit te nodigen voor de begrafenis van de vorige week overleden Britse koningin Elizabeth II fel bekritiseerd. Daarbij vielen onder meer de woorden "diep immoreel" en "godslasterlijk".

"We zien deze Britse poging om de nationale tragedie (de dood van de koningin), die de harten van miljoenen mensen over de hele wereld heeft geraakt, te gebruiken voor geopolitieke doeleinden en om rekeningen met ons land te vereffenen als diep immoreel", aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. "Dit is bijzonder godslasterlijk ten opzichte van de nagedachtenis van Elizabeth II."

De betrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland zijn op een dieptepunt beland sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne. Vanwege de door het Westen opgelegde sancties zijn gezaghebbende Russische figuren als president Vladimir Poetin en minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov personae non grata in het VK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.