Terug

Volg Vandaag Inside

Poetin condoleert Groot-Brittannië wegens 'onherstelbaar verlies' Queen Elizabeth

Poetin condoleert Groot-Brittannië wegens 'onherstelbaar verlies' Queen Elizabeth

8 sep 2022, 22:35

De Russische president Vladimir Poetin heeft Groot-Brittannië zijn condoleances aangeboden wegens het "onherstelbare verlies" van koningin Elizabeth, die donderdag op 96-jarige leeftijd overleed.

In een boodschap aan Charles, de nieuwe Britse koning, zei Poetin dat de Queen "terecht de liefde en het respect genoot van haar onderdanen en evenzeer als autoriteit op het wereldpodium". De Russische leider voegde er nog aan toe dat hij de Britten moed en veerkracht toewenst om dit verlies te dragen.

Tijdens een troonrede die Charles eerder dit jaar hield namens koningin Elizabeth, verwees hij nog naar de oorlog in Oekraïne. "De regering zal een leidende rol spelen bij het verdedigen van democratie en vrijheid over de hele wereld", aldus Charles.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.