Terug

Volg Vandaag Inside

Poetin: 'Als Westen stopt met leveren van wapens, is het in een paar weken vrede'

Poetin: 'Als Westen stopt met leveren van wapens, is het in een paar weken vrede'

9 feb 2024, 09:25

Rusland heeft geen enkele bedoeling om meer oorlog in Europa te voeren. Dat zei Vladimir Poetin in een twee uur durend interview met de Amerikaanse presentator Tucker Carlson, waarin de Russische president de oorlog in Oekraïne verdedigde.

De oorlog in Oekraïne kan snel voorbij zijn als het Westen stopt met wapens leveren. Dat herhaalde president Poetin in een tv-interview met een Amerikaanse presentator. Ook moet worden geaccepteerd dat Rusland bepaalde gebieden heeft geannexeerd. Poetin betoogde ook dat Oekraïne vroeger al bij Rusland hoorde. "Als je echt wilt stoppen met vechten, moet je stoppen met het leveren van wapens. Dan is het binnen een paar weken vrede", zegt Poetin.

Verder zei Poetin ook dat hij niet de intentie heeft om landen als Polen of Letland binnen te vallen. "Alleen als Polen Rusland aanvalt, valt Rusland Polen aan. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Letland", aldus Poetin.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.