Terug

Volg Vandaag Inside

Plannen FIFA-preses Infantino nader bekeken

Plannen FIFA-preses Infantino nader bekeken

26 okt 2018, 15:40

KIGALI (ANP/RTR) - Een speciale werkgroep gaat de even ambitieuze als bekritiseerde plannen van voorzitter Gianni Infantino van wereldvoetbalbond FIFA nader onderzoeken. Daartoe is in Kigali besloten tijdens een vergadering van de FIFA Council, het hoogste bestuursorgaan binnen de mondiale voetbalbond. Tot een stemming kwam het niet. Half maart zal de commissie verslag doen en mogelijk ook met concrete voorstellen komen.

Infantino wil twee zeer lucratieve toernooien aan de toch al overvolle voetbalkalender toevoegen. Zijn plannen voor een mini-WK met acht toplanden, als apotheose van een mondiale Nations League, en een uitgebreid WK voor clubteams (van 7 naar 24 ploegen) werden eerder dit jaar vooral in Europa met veel scepsis ontvangen, zowel door clubs als door nationale bonden en spelersorganisaties.

Infantino beweert dat een groep van investeerders bereid is een bedrag van 25 miljard dollar voor de komende 12 jaar te betalen voor de nieuwe projecten. De werkgroep gaat nu onder meer nadere informatie verzamelen en bovendien de betrokken partijen (clubs, bonden) om hun mening vragen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.