Terug

Volg Vandaag Inside

Pitreporter Stéphane Kox geraakt door online haat: 'Het doet wat met je'

Pitreporter Stéphane Kox geraakt door online haat: 'Het doet wat met je'

24 sep 2022, 22:44

Stéphane Kox veroordeelt de verbale terreur in de Formule 1 en wil die "narigheid" op sociale media uitbannen. Dat schrijft de pitreporter van Viaplay in een column op de website Formule1.nl.

"Coureurs, maar zeker ook fans, journalisten en presentatoren worden steeds vaker slachtoffer van verbaal en vooral online geweld", aldus Kox, die tijdens de uitzendingen de coureurs interviewt.

"Ook de boegbeelden van de sport, de coureurs, maken er geen geheim meer van dat zij veel vaker dan gewenst te maken krijgen met narigheid. Neem nu bijvoorbeeld Nicolas Latifi. Hij werd met de dood bedreigd na het veroorzaken van dé safety car tijdens de laatste race van vorig seizoen in Abu Dhabi. Maar ook Lando Norris, de normaal zo vrolijke joviale Brit, was openhartig over bedreigingen aan het adres van hemzelf en zijn vriendin. Als je het mij vraagt zijn dit verhalen om van te walgen", schrijft Kox.

Ze is groot voorstander van "het uitbannen van deze ellende, niet ten minste omdat het ook mijzelf overkomt. Wij als televisiemakers, journalisten, reporters, et cetera krijgen veelvuldig te maken met dit soort geweld en pesterijen. Of je nu Formule 1-coureur bent of pitreporter, het raakt je. Het doet wat met je."

Kox verwijst naar de campagne Drive It Out, die de Formule 1 onlangs in samenwerking met alle twintig rijders is gestart. "Nu hoor ik je denken; weer zo’n politiek correcte, op de media gerichte campagne. Maar, als je het mij vraagt is dat dit keer niet het geval. Men wil een boodschap overbrengen, want daar is het nu écht tijd voor.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.