Terug

Volg Vandaag Inside

Pirlo geeft zichzelf cijfer voor eerste seizoen als hoofdcoach

Pirlo geeft zichzelf cijfer voor eerste seizoen als hoofdcoach

12 apr 2021, 10:13

Het seizoen voor Juventus zit er in Italië nog niet op. Toch liet coach Andrea Pirlo (41) zich na de thuiszege op Genoa (3-1) verleiden om zichzelf alvast een rapportcijfer te geven voor zijn eerste jaar op eigen benen. 'Ik geef mezelf een zes', bekende de vroegere spelmaker van onder meer AC Milan en Juventus. 'Ik heb een passie voor voetbal sinds mijn jongensjaren. Moeilijkheden hebben er bij mij altijd toe geleid, dat ik nog harder ging werken en dat zal ook nu weer het geval zijn.'

Juventus, de club van international Matthijs de Ligt, moet in de Serie A nog acht duels spelen. De ploeg van Pirlo staat na een wisselvallig seizoen op de derde plaats, met een achterstand van 12 punten op koploper Internazionale. Titelprolongatie kan de Turijnse topclub normaal gesproken vergeten en de 'Oude Dame' is in de Champions League ook al uitgeschakeld. Juventus kan nog wel de Italiaanse beker winnen. Komende maand is de finale tegen Atalanta.

'Als je bepaalde resultaten niet behaalt, is de coach de belangrijkste boosdoener', betoogde Pirlo. 'Je voelt elk dag dat je onder een vergrootglas ligt, maar dat is niet erg. Je moet in elke wedstrijd en in elke training streven naar verbetering. Dan is het normaal dat je scherp wordt bekeken.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.