Terug

Volg Vandaag Inside

Piloot vliegtuigcrash voetballer Sala was niet bevoegd

Piloot vliegtuigcrash voetballer Sala was niet bevoegd

13 mrt 2020, 16:56

De piloot van het gecrashte vliegtuig van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala was niet bevoegd om het betreffende toestel te besturen. Dat staat in het rapport van de onderzoekscommissie die de oorzaak van de ramp heeft onderzocht.

Er zou bovendien sprake zijn geweest van een koolmonoxidevergiftiging aan boord. In elk geval de voetballer zou ten tijde van het ongeval niet meer bij bewustzijn zijn geweest. Mogelijk was dit ook de oorzaak van het feit dat de piloot de controle over het vliegtuig verloor.

De piloot en Sala kwamen beiden om het leven bij de crash in januari 2019. Ze waren op weg van Frankrijk naar Wales. De 28-jarige aanvaller had twee dagen eerder een contract bij Cardiff getekend. Hij was afkomstig van Nantes.

De onderzoekscommissie zegt verder "belangrijk bewijs" te hebben dat de piloot voor de vlucht betaald kreeg. Hij noch het vliegtuig had echter een vergunning om een commerciële vlucht uit te voeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.