Terug

Volg Vandaag Inside

'Pieter Omtzigt blokkeert voordracht Ronald Plasterk als premier'

16 mei 2024, 18:24

Het aanstellen van Ronald Plasterk (PvdA) als kandidaat-premier door de PVV is vertraagd door twijfel bij NSC-leider Pieter Omtzigt. Zo melden bronnen aan NRC.

De twijfel bij Omtzigt komt voort uit een vertrouwensbreuk die eerder in de formatie ontstond, en lijkt te zijn versterkt door recente publicaties van NRC over een integriteitskwestie rond Plasterk.

Hoewel Plasterks naam al enkele dagen rondgaat als kandidaat-premier van PVV-leider Geert Wilders, hebben de formerende partijleiders dit niet publiekelijk bevestigd of ontkend. Achter de schermen klinkt nu dat vragen en twijfels bij NSC de reden zijn dat Wilders zijn premierskandidaat niet al bekend heeft gemaakt. Aanvankelijk was dat wel het idee.

Onlangs ontving Wilfred in Vandaag Inside een appje na uitspraken van de Vandaag Inside-tafel over Omtzigt. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.