Terug

Volg Vandaag Inside

Piet Paulusma gaf op sterfbed nog een laatste boodschap voor Nederland

Piet Paulusma gaf op sterfbed nog een laatste boodschap voor Nederland

22 mrt 2022, 20:11

Piet Paulusma heeft op zijn sterfbed een laatste boodschap aan Nederland doorgegeven aan Jan Slagter. De Omroep MAX-baas moest in zijn naam de hele bevolking bedanken dat ze al die jaren naar zijn weerberichten hebben gekeken.

Slagter bezocht Paulusma afgelopen zaterdag, een dag voor de bekende weerman stierf in het ziekenhuis in Leeuwarden. 'Hij zag me en een van de eerste dingen die hij zei was: heb je een camera bij je", zei Slagter dinsdag in de speciale uitzending van Tijd voor MAX over het leven van Paulusma. 'Hij zei: Jan, zou je aan de Nederlanders willen zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ze altijd naar mij hebben gekeken. En ik wil ze daarvoor bedanken.'

Volgens Slagter vond Paulusma het 'een eer' om meer dan 25 jaar het weer te mogen brengen op radio en televisie. 'Aan het einde van het gesprek zei hij ook: 'over vier jaar Jan, komt er een Elfstedentocht. En willen jullie dan aan mij denken?' Ook dat was Piet. Het ging over veel dingen maar ook vooral over zijn werk en het weer en over wat hij heeft betekend voor Nederland.'

Het Friese icoon hield het afgelopen jaar bewust stil dat hij kanker had. 'Hij dacht dat mensen het dan alleen maar over zijn ziekte zouden hebben', aldus Slagter. "Dat mensen als ze naar zijn weerbericht zouden kijken zouden denken: 'oh, daar staat een zieke man'. Dat wilde hij niet.' Voor zijn familie was dat volgens Slagter soms moeilijk, omdat zij er daardoor met niemand over konden praten.

In de uitzending kwamen ook de kinderen van Paulusma, zijn ex-vrouw Joke en tweelingbroer Lume aan het woord. Een aantal interviews was op verzoek van Paulusma al in november opgenomen.

Johan reageerde maandagavond in Vandaag Inside op het overlijden van weerman Piet Paulusma. Bekijk het in de onderstaande video terug.

Johan reageert op overlijden Piet Paulusma: 'Die man hoorde gewoon bij het gezinsleven'
0:31
Johan reageert op overlijden Piet Paulusma: 'Die man hoorde gewoon bij het gezinsleven'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.