Terug

Volg Vandaag Inside

Pierre van Hooijdonk verliest weddenschap van zoon Sydney en moet flink betalen

Pierre van Hooijdonk verliest weddenschap van zoon Sydney en moet flink betalen

8 feb 2023, 00:00

sc Heerenveen heeft NAC Breda verslagen in de achtste finales van de KNVB-beker. De bezoekers uit Friesland wonnen in Brabant met 2-1. Uitgerekend Sydney van Hooijdonk, geboren te Breda en oud-speler van NAC, maakte de doelpunten voor Heerenveen. De spits won daarnaast ook een weddenschap van zijn vader Pierre, die commissaris is bij NAC.

Tom Boere zette de thuisclub na iets meer dan een kwartier op voorsprong. De spits scoorde in de rebound, nadat doelman Xavier Mous de bal in eerste instantie nog had weggewerkt.

In de extra tijd van de eerste helft werd het 1-1. Van Hooijdonk tikte de bal in na een voorzet van Rami Kaib. Vlak na rust was het opnieuw raak voor Van Hooijdonk. Nu schoot hij raak na een assist van Milan van Ewijk.

Van Hooijdonk, zoon van de fameuze oud-spits van onder meer NAC Pierre van Hooijdonk, reageerde opgetogen bij ESPN. "Mijn vader was er honderd procent van overtuigd dat NAC zou winnen, maar we hebben het tegendeel bewezen. Ik heb lang uitgekeken naar deze avond, eigenlijk als sinds de loting. Datzelfde gold voor vrienden en familie. En dan maak ik twee goals en ben ik matchwinner, mooier kan het eigenlijk niet."

'Betaal alleen het hoofdgerechtje'

Pierre moet door de nederlaag tegen sc Heerenveen zijn zoon, dochter en vrouw binnenkort mee uit eten nemen naar een duur restaurant in Rotterdam. De winnaar van de weddenschap zou het etentje voor zijn rekening nemen.

"Ik heb hoog ingezet, omdat ik er echt van overtuigd was dat we met NAC zouden winnen", vertelt Pierre over de weddenschap die hij met zijn zoon afsloot. "Dus we gaan naar de Harbour Club in Rotterdam. Met z'n vieren. Ik was iets te euforisch aan de voorkant. Ik betaal alleen het hoofdgerechtje, hè?", besluit Pierre.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.