Terug

Volg Vandaag Inside

Pierre van Hooijdonk reageert op aantijging Henk Spaan: 'Laffe valse Henkie'

Pierre van Hooijdonk reageert op aantijging Henk Spaan: 'Laffe valse Henkie'

25 sep 2022, 12:45

Pierre van Hooijdonk heeft hard uitgehaald naar sportjournalist Henk Spaan. Zo noemt hij de columnist in zijn tirade onder meer "laffe valse Henkie".

De oud-international reageerde daarmee op een tweet van Spaan, die het optreden van Van Hooijdonk bij de NOS donderdag had bekritiseerd. Daar was hij te zien als analist bij de Nations League-wedstrijd Polen - Nederland. Volgens Spaan probeerde Van Hooijdonk verslaggever Jeroen Stekelenburg "op te stoken" tegen bondscoach Louis van Gaal. "Intrige mislukt", voegde hij daaraan toe.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Zondag komt Van Hooijdonk met een reactie op de aantijging van Spaan. In zijn tweet refereert hij naar een pijnlijke misser van de sportjournalist. In 2003 schreef Spaan in het Parool namelijk dat spelers van Oranje waren gaan feesten in Glasgow, nadat zij hadden verloren van Schotland. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn, waarna een rectificatie volgde.

"Als je hier hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor bent, ben je voor altijd af", schrijft de analist. Hij vervolgt met een sneer: "Maar de drang naar aandacht zorgt ervoor dat je laffe valse Henkie blijft spelen".

In Veronica Offside werd Wesley Sneijder eerder ook geconfronteerd met kritiek van Henk Spaan. Kijk het fragment hieronder terug.

Sneijder reageert op kritiek Henk Spaan: 'Is dit serieus, of niet?'
3:29
Sneijder reageert op kritiek Henk Spaan: 'Is dit serieus, of niet?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.