Terug

Volg Vandaag Inside

Pierre van Hooijdonk maakt excuses voor uitspraken over Maurice Steijn

Pierre van Hooijdonk maakt excuses voor uitspraken over Maurice Steijn

16 aug 2023, 18:08

Pierre van Hooijdonk heeft zijn excuses aangeboden voor de uitspraken die hij zondag over Ajax-trainer Maurice Steijn heeft gedaan in het NOS-programma Studio Voetbal.

"Afgelopen zondag heb ik tijdens de uitzending gezegd dat Maurice Steijn betrokken zou zijn geweest bij duistere dealtjes met makelaars", zegt hij op de site van de NOS. "Deze opmerking heb ik in 'the heat of the moment' gemaakt, in een discussie met tafelgasten. Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan. Wanneer het stof is gedaald, neem ik contact op met Maurice om wat tussen ons speelt, uit te praten."

Van Hooijdonk beschuldigde Steijn tijdens de uitzending van Studio Voetbal van "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers". Dat gebeurde volgens de oud-aanvaller drie jaar geleden toen Steijn trainer was van NAC Breda. Het is algemeen bekend dat Van Hooijdonk en Steijn geen goede relatie met elkaar hebben.

Steijn eiste dat Van Hooijdonk zijn uitspraken ging rectificeren. De oud-international kreeg tot woensdagmiddag de tijd voor een rectificatie op de website van de NOS. Hij moest ook door het stof als hij weer voor het eerst bij Studio Voetbal aan tafel zou zitten. Steijn spande woensdagmiddag een kort geding aan tegen Van Hooijdonk omdat de oud-aanvaller nog niets van zich had laten horen.

Vervolgens liet de NOS weten dat Van Hooijdonk voorlopig niet als analist is te zien in Studio Voetbal. De NOS liet eerder al weten te betreuren dat er meningen onvoldoende zijn onderbouwd tijdens de uitzending van Studio Voetbal. "Van de gasten aan tafel wordt ook verwacht dat zij hun mening en analyses geven", stelde Jacqueline Smit, hoofd van NOS Sport. "Het is wel belangrijk dat de beweringen onderbouwd worden. Dat is in deze eerste uitzending van het seizoen onvoldoende of niet gebeurd."

Het is nog onduidelijk of het aangekondigde kort geding nu van de baan is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.