Terug

Volg Vandaag Inside

Piatek in isolatie na uitstapje naar Bosnië

Piatek in isolatie na uitstapje naar Bosnië

7 sep 2020, 23:58

De Poolse international Krzysztof Piatek van Hertha BSC moet vrijdag de bekerwedstrijd tegen Eintracht Braunschweig laten schieten. De 25-jarige aanvaller dient deze week bij terugkeer van zijn interlandverplichtingen eerst in quarantaine te gaan. Officieel voor veertien dagen, maar als hij een negatieve test voor het coronavirus kan overleggen, zal vijf dagen thuisisolatie voor hem voldoende zijn.

Piatek speelde afgelopen vrijdag met Polen tegen Nederland. Volgens zijn Duitse club was de afspraak gemaakt met de Poolse voetbalbond dat hij daarna zou terugkeren naar Berlijn. Piatek reisde echter toch mee met de nationale ploeg naar Bosnië-Herzegovina voor de tweede wedstrijd, maandagavond in de Nations League. Bij dat duel moest hij op de bank beginnen. Bosnië-Herzegovina staat in Duitsland op de lijst van landen met een verhoogd risico op een besmetting met het coronavirus.

Hertha BSC maakte met de KNVB eveneens afspraken over de vrijgave van spelers vanwege de Duitse quarantaineregels. Daishawn Redan, Javairo Dilrosun en Deyovaisio Zeefuik hoefden daardoor vorige week niet met Jong Oranje mee naar Wit-Rusland. Het trio is voor bondscoach Marcel Groninger dinsdag wel weer beschikbaar voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in Almere.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.