Terug

Volg Vandaag Inside

Phillip Cocu ontslagen bij Derby County

Phillip Cocu ontslagen bij Derby County

14 nov 2020, 19:30

Trainer Phillip Cocu is ontslagen door Derby County. De 50-jarige Cocu was bezig aan zijn tweede seizoen bij de club uit het Championship, het tweede niveau van Engeland.

Derby County presteerde dit seizoen ondermaats; van de elf competitieduels werd er slechts één gewonnen. Ook de assistenten Chris van der Weerden en Twan Scheepers vertrekken bij de club.

"Ik wil iedereen binnen de club bedanken voor de fantastische steun die ik vanaf mijn komst bij Derby County heb gevoeld; van het bestuur, de staf en alle spelers. Maar ook van de belangrijkste mensen binnen de club: de fans", aldus Cocu. "Ondanks het feit dat het huidige seizoen helaas niet zo verloopt als gewenst, geloof ik in het project dat we gestart zijn. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Derby County. Ik wens iedereen bij Derby County het allerbeste, zowel op als naast het veld."

Carrière

Derby County wist dit seizoen alleen de uitwedstrijd tegen Norwich City te winnen. Cocu had met zijn ploeg al zeven keer verloren en pas 6 punten gepakt. Afgelopen weekend verloor Derby County van Barnsley (0-2), maar bij dat duel ontbrak Cocu op de bank omdat hij in quarantaine zat.

Voor Cocu was Derby County na zijn periode bij PSV, waarmee hij drie keer landskampioen werd, zijn tweede buitenlandse club. In 2018 was hij kortstondig trainer bij de Turkse topclub Fenerbahçe.

Cocu had in Engeland de beschikking over onder anderen de 35-jarige vedette Wayne Rooney, de aanvoerder van de ploeg. Bij Derby County, dat op het punt staat te worden overgenomen door rijke Arabieren, spelen ook de Nederlandse keeper Kelle Roos en verdediger Mike te Wierik.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.