Terug

Volg Vandaag Inside

Peter van der Vorst: 'Peter R. de Vries vecht nog steeds voor zijn leven'

Peter van der Vorst: 'Peter R. de Vries vecht nog steeds voor zijn leven'

7 juli 2021, 19:35

Het hele team van RTL is enorm aangedaan door de aanslag op Peter R. de Vries dinsdagavond. In de uitzending van RTL Boulevard sprak RTL-baas Peter van der Vorst woensdagavond van "een traumatische gebeurtenis".

Van der Vorst werd kort nadat de misdaadjournalist was neergeschoten, na een uitzending van RTL Boulevard waarin hij te gast was, gebeld. "Een stomp in je maag krijg je op dat moment. Je denkt: nee, dit is het nachtmerriescenario dat we nooit willen meemaken. Ik ben toen direct in de auto gesprongen naar de studio", zei Van der Vorst. "Daar trof ik iedereen ontredderd aan. In shock, letterlijk. Het is een ontzettend traumatische gebeurtenis voor iedereen die hier getuige van is geweest."

Voor heel RTL is Peter R. de Vries "een heel dierbare collega". "Maar ook voor mij persoonlijk. Ik ben zeer op hem gesteld", aldus Van der Vorst. "Het is een hele lieve, warme en grappige man. Veel mensen realiseren zich dat niet als ze hem op televisie zien. Maar hij is zeer betrokken bij alles wat er in iemands leven gebeurt. Als er een drama in iemands leven gebeurde dan was Peter een van de eersten die een appje stuurde of van hem zich horen. Het doet daarom misschien wel extra pijn dat hem dit nu overkomt en dat hij nu nog steeds aan vechten is voor zijn leven", zei een geëmotioneerde Van der Vorst, die De Vries "een van de allerbeste journalisten van Nederland" noemt.

"Heldhaftig, doortastend, hij wil de onderste steen boven", somde hij op. "Hij staat voor het vrije woord, voor onafhankelijke journalistiek. Hij is degene die dat altijd heeft uitgedragen. Ik ben er ook trots op dat Peter aan ons verbonden is. We bidden met zijn allen voor een wonder."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.