Terug

Volg Vandaag Inside

Peter Rovers stapt op als algemeen directeur van Vitesse

Peter Rovers stapt op als algemeen directeur van Vitesse

18 feb 2024, 12:40

Algemeen directeur Peter Rovers vertrekt bij Vitesse. De Arnhemse Eredivisionist maakte dat kort voor het duel met FC Volendam bekend. Rovers legt zijn werkzaamheden uiterlijk eind maart neer of eerder, als Vitesse een geschikte opvolger heeft gevonden. Het vertrek volgt enkele dagen nadat de licentiecommissie betaald voetbal een overname van Vitesse door de Amerikaanse investeerder Coley Parry had afgekeurd.

Rovers, die drieënhalf jaar werkte bij Vitesse, heeft zich lang ingezet voor de komst van Parry. "De club en Rovers hebben na een enorm intensieve periode, waarin de club te maken kreeg met talloze complexe problemen, besloten dat het beter is wanneer de volgende fase in het bestaan van Vitesse wordt geleid door een nieuw gezicht", aldus Vitesse in een persbericht.

Vitesse, hekkensluiter in de Eredivisie, speelt om 14.30 uur thuis tegen Volendam, dat zeventiende staat.

Rovers liet donderdag nog strijdbaar weten dat de club in beroep gaat tegen de uitspraak van de KNVB-licentiecommissie, die twijfels heeft over het beschikbare vermogen van Parry's bedrijf Common Group. "We gaan keihard aan de slag met het uitrollen van een alternatief plan", zei de algemeen directeur ad interim, die aan het einde van het seizoen sowieso zou vertrekken. Hij zag nog altijd een rol voor Parry bij Vitesse.

Vitesse meldt dat Rovers nauw betrokken blijft bij de belangrijke dossiers waar de club mee te maken heeft. "Peter heeft in één jaar meer problemen op zijn bord gekregen dan die van een gemiddelde voetbalbestuurder in zijn hele carrière", citeert de club Andrey Soloviev en Peter van Bussel namens de raad van commissarissen. "We hebben veel waardering voor zijn doorzettingsvermogen. Het is wat ons betreft ook onterecht dat op dit moment in de publieke opinie alle pijlen op hem worden gericht."

Soloviev en Van Bussel benadrukken dat alle belangrijke beslissingen die genomen zijn, altijd in goed overleg en met instemming van zowel de huidige grootaandeelhouder als de rvc zijn genomen. "Peter kent de dossiers als geen ander en we zijn dan ook blij dat we de komende belangrijke weken op hem kunnen blijven rekenen. We zullen ondertussen op zoek gaan naar een opvolger. Het is van belang dat we daar een aantal weken de tijd voor hebben, waarbij we weten dat de club ondertussen nog steeds in goede handen is."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.