Terug

Volg Vandaag Inside

'Peter ronselde geen spelers, je moest als voetballer echt bij hem willen horen'

'Peter ronselde geen spelers, je moest als voetballer echt bij hem willen horen'

16 juli 2021, 13:40

De overleden Peter R. de Vries was naast misdaadverslaggever ook enkele jaren actief als zaakwaarnemer in de voetballerij. Léon Bergsma, voormalig aanvoerder van Jong Ajax, werd begeleid door De Vries en heeft het erg moeilijk met het verlies.

De Vries richtte in 2014, samen met zijn zoon Royce en Ajax-icoon Piet Keizer, het bureau PR Sportmanagement op. Bergsma, momenteel speler van FC Aarau in Zwitserland, werd vier jaar lang begeleid door de misdaadjournalist.  'Peter ronselde geen spelers. Je moest als voetballer zelf echt bij hem willen horen', vertelt Bergsma in gesprek met de NOS. 'Ik was toen nog vwo-scholier en minderjarig, dus mijn vader heeft de eerste contacten gelegd. Alles was precies zoals je van Peter kon verwachten.'

De verdediger vertelt dat Peter vaak kwam kijken bij zijn wedstrijden. 'Hij kwam ook gewoon langs toen ik in de A1 met Ajax uit tegen Feyenoord speelde. Stond hij daar na afloop rustig in de kantine, terwijl die gasten uit Rotterdam hem begonnen te belagen. Dat boeide hem niets.'

Bergsma sprak niet alleen over voetbal met De Vries, maar ook over zijn school. De misdaadverslaggever nam altijd de tijd voor de verdediger. 'Ik kon hem ook altijd inschakelen als daarvoor iets moest worden geregeld. Ook als ik hem per ongeluk belde terwijl hij het druk had met RTL Boulevard, nam hij de tijd voor ons.'

Bekijk in de onderstaande video terug hoe er tijdens De Oranjezomer werd gereageerd op het overlijden van Peter R. de Vries.

VI-trio reageert op het overlijden van Peter R. de Vries
17:44
VI-trio reageert op het overlijden van Peter R. de Vries

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.