Terug

Volg Vandaag Inside

Peter Hyballa keert terug als trainer van NAC Breda

Peter Hyballa keert terug als trainer van NAC Breda

18 jan 2023, 18:50

Peter Hyballa keert terug bij NAC Breda. De 47-jarige Duitse trainer ondertekent een contract tot het einde van het seizoen bij de huidige nummer 12 uit de eerste divisie. NAC ontsloeg eind december Robert Molenaar, sindsdien zat Ton Lokhoff als interim-coach op de bank.

Hyballa was in 2020 al vijf maanden lang trainer van NAC. Hij moest toen vertrekken na een verschil van inzicht met toenmalig technisch manager Tom van den Abbeele.

"We zijn blij met het aantrekken van Peter. Hij is op dit moment de juiste man op de juiste plaats voor ons", aldus Pierre van Hooijdonk, die deel uitmaakt van de raad van commissarissen van NAC en verantwoordelijk is voor de technische zaken. "Wij zien bij Hyballa een manier van werken die volgens ons past bij de clubcultuur en bij onze jonge spelersgroep. Ook Lokhoff is tevreden met de benoeming van Hyballa."

De aanstelling van Hyballa is afgestemd met Peter Maas, die 1 februari als technisch directeur bij NAC begint.

Hyballa werkte in Nederland eerder ook als hoofdtrainer bij NEC. "De stad Breda is nooit uit mijn gedachten geweest, dat is bekend, heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken", zegt hij over zijn nieuwe aanstelling in Breda. "Ik vond het echt bijzonder dat Pierre me belde voor deze functie bij de club. Voor nu is het voor mij meteen ‘volle bak’ erop. Het behalen van de play offs is het grote doel en verder komen in de beker is uiteraard ook van groot belang. Ik begin er graag aan, omdat je bij NAC nooit alleen staat in zo’n situatie. Je hebt thuis altijd een heel stadion achter je, ik verheug me daar op."

Hyballa begint zaterdag bij NAC. Lokhoff is vrijdag tijdens de uitwedstrijd tegen TOP Oss nog de eindverantwoordelijke.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.