Terug

Volg Vandaag Inside

Peter Bosz lyrisch over Noa Lang: 'Dit gaat een leider worden!'

Peter Bosz lyrisch over Noa Lang: 'Dit gaat een leider worden!'

28 dec 2023, 15:40

Peter Bosz heeft zich in de eindejaarsserie van het Algemeen Dagblad positief uitgelaten over Noa Lang. De PSV-coach ziet dat Lang een belangrijke rol op zich neemt, zowel op als naast het veld: "Dit gaat een leider worden."

Bosz blikt terug op de komst van Lang: "Ik had wel een beeld van hem, gebaseerd op wat ik in de media las. Bij PSV vroegen ze me: ‘Peter, wat als we Noa Lang halen?’ Ik zei: ‘Oeh, dat is wel een flinke uitdaging in je selectie.’ Maar ik kende hem dus zelf niet."

Dat de PSV-trainer positief verrast is, laat hij blijken: "Inmiddels ken ik hem wel. En ik zeg jullie: dit gaat een leider worden. Als hij het al niet is. In het veld, buiten het veld, beide. Hij brengt bij PSV sfeer. Rapt zijn eigen nummer. Nieuwe jongens? Noa bekommert zich om hen."

Bosz haalt een voorbeeld aan: "Ik vroeg aan Malik Tillman of hij al een beetje gewend was. ‘Ja’, zei hij. ‘Noa nodigt me regelmatig uit. En dan nodigt hij ook de kapper uit en zitten we bij hem thuis.’ Dan denk ik: dat hoef je niet te doen. Maar hij doet het wel."

Daarnaast benoemt Bosz ook de kritische kant van zijn speler: "Diezelfde Noa gaat na een wedstrijd naar Jordan Teze toe en zegt: ‘Waardeloze wedstrijd van je. Je hebt alles breed en terug gespeeld. Speel die ballen vooruit. Dat kun je hartstikke goed!’ Achter iemands rug is het heel makkelijk praten. Maar in je gezicht, dat doet een leider."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.