Terug

Volg Vandaag Inside

'Peter Bosz is bestbetaalde trainer in de geschiedenis van PSV'

'Peter Bosz is bestbetaalde trainer in de geschiedenis van PSV'

21 juni 2023, 10:16

Peter Bosz is de bestbetaalde trainer in de clubgeschiedenis van PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De ervaren coach zette vorige week zijn handtekening onder een lucratief driejarig contract, waarbij het exacte bedrag van zijn salaris nog niet bekend is. Duidelijk is echter wel dat Bosz de bestbetaalde trainer in de historie van de Eindhovense club is. Naast de bestbetaalde trainer heeft PSV met Xavi Simons binnenkort mogelijk ook de bestbetaalde speler uit clubgeschiedenis onder contract staan, mocht hij een verbeterde contractaanbieding tekenen.

De getalenteerde jonge speler, die momenteel in de race is voor de Golden Boy Award, heeft al een contract tot medio 2027. Echter, de aanwezigheid van een Paris Saint-Germain-clausule in zijn overeenkomst zorgt voor bezorgdheid bij PSV. Deze clausule stelt Simons in staat om tegen betaling terug te keren naar Parijs. Het exacte bedrag van de clausule blijft nog onbekend, maar volgens recente berichten zou het minder zijn dan de eerder genoemde twaalf miljoen euro.

Om Simons voor de lange termijn aan de club te binden en de clausule uit zijn contract te verwijderen, zal PSV diep moeten gaan. Als dit lukt, is het volgens het ED goed mogelijk dat Simons de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis wordt. Dit zou een opmerkelijke prestatie zijn, gezien zijn jeugdige leeftijd van twintig jaar. Desalniettemin heeft Simons dit seizoen al bewezen een absolute smaakmaker te zijn in de Eredivisie, waarbij hij samen met Anastasios Douvikas bovenaan de topscorerslijst eindigde met negentien doelpunten.

Naast het behouden van Simons, staan er ook andere uitdagingen te wachten voor PSV. De samenstelling van het middenveld voor het komende seizoen is nog onzeker. Onlangs werd bekend dat Joey Veerman in de belangstelling staat van Lazio, terwijl een vertrek van Ibrahim Sangaré aanstaande lijkt. Daarnaast lijkt PSV naast Stijn Spierings te grijpen, aangezien hij waarschijnlijk zijn toekomst bij RC Lens heeft liggen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.