Terug

Volg Vandaag Inside

Peter Bosz heeft vertrouwen in kandidaat-opvolger Overmars: 'Hij heeft een heldere visie'

Peter Bosz heeft vertrouwen in kandidaat-opvolger Overmars: 'Hij heeft een heldere visie'

2 mrt 2022, 09:45

Peter Bosz snapt wel waarom Ajax Jordi Cruijff heeft gepolst om de nieuwe directeur voetbalzaken te worden in Amsterdam, dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. De trainer van Olympique Lyon werkte bij Maccabi Tel Aviv kort samen met Cruijff.

'Ik snap het zeker. Jordi heeft natuurlijk die achternaam en was heel close met zijn vader, maar dat is iets waar hij nooit op heeft willen teren. Dat blijkt ook wel uit het pad dat hij heeft gekozen als technisch directeur', aldus de 58-jarige oefenmeester, die onder de indruk is van Cruijff z'n kwaliteiten. 'Hij heeft een heel heldere visie, is een intelligente jongen en kan ook bikkelhard zijn. Daarnaast heeft hij een goede babbel en goed zicht op de voetballers en het elftal dat hij wil bouwen. Je ziet ook dat veel trainers die hij heeft aangesteld, prima terecht zijn gekomen.'

Bosz en Cruijff werkten in 2016 kort samen in Israel. De 48-jarige geboren Amsterdammer moest flink zijn best doen om Bosz bij Vitesse los te weken. 'Daarvoor kende ik hem helemaal niet, maar we hebben heel prettig samengewerkt. In mijn tijd als technisch directeur bij Feyenoord heb ik geleerd dat het heel belangrijk is dat je goed overweg kunt met je trainer, en andersom. Het is een prachtige persoonlijkheid. Hij houdt vast aan zijn visie en daar kan hij goed en interessant over vertellen.'

Nadat Bosz in 2016 een halfjaar trainer was van Maccabi Tel Aviv vertrok de oud-Feyenoorder naar Ajax. Cruijff was vijf jaar lang technisch directeur in Israel. Ook is hij nog één jaar hoofdtrainer geweest van de club uit Tel Aviv.

Johan ziet een samenwerking tussen Ajax en Cruijff ook wel zitten. Bekijk het fragment hieronder.

Johan ziet dubbelfunctie Ten Hag bij Ajax niet zitten en beveelt Jordi Cruijff aan
1:51
Johan ziet dubbelfunctie Ten Hag bij Ajax niet zitten en beveelt Jordi Cruijff aan

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.