Terug

Volg Vandaag Inside

Pérez ergert zich aan Ajax-speler: ‘De misplaatste arrogantie waarmee hij voetbalt...'

19 feb 2024, 09:23

Kenneth Pérez was zondagavond in Dit Was Het Weekend kritisch op de 19-jarige Ajax-speler Tristan Gooijer en kan zich enorm ergeren aan zijn lichaamshouding.

“Ik heb Gooijer een aantal wedstrijden gezien. De nonchalance waarmee hij speelt en de misplaatste arrogantie waarmee hij voetbalt. Het is niet heel goed wat hij kan", begint een geïrriteerde Pérez.

De analist valt het ook op dat andere jeugdspelers als Amourricho van Axel Dongen en Jaydon Banel, die recent doorstroomde naar de selectie, snel een blessure oplopen. “Allemaal raken ze geblesseerd als ze een keer in Ajax 1 moeten spelen, dus of ze zijn niet belastbaar voor een hoger niveau of het is de spanning. Alleen Jorrel Hato niet, omdat hij waarschijnlijk wél het niveau heeft om daar te spelen.”

Marciano Vink sluit zich bij Pérez aan en begrijpt dan ook niet waarom sommige jeugdspelers in de basis staan. “Ar'Jany Martha, Banel en Gooijer zijn allemaal spelers die een jaar geleden erbij kwamen in Jong Ajax en die eigenlijk aan de onderkant zitten. Men vroeg zich af: is dit Ajax 1 materiaal? Waarom ze er nu in de basis staan, begrijp ik ook niet. Dus dat deze jongens nu doorstoten naar Ajax 1, de conclusie was al een jaar geleden dat het misschien niet goed genoeg was.”

John van 't Schip liet zich na afloop van het duel tussen Ajax en NEC (2-2) uit over het niveau van de Amsterdammers ten opzichte van de selectie van NEC. Bekijk het fragment bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.