Terug

Volg Vandaag Inside

Pérez adviseert Ajax over opvolging Van ’t Schip: ‘Je moet soms ook wat durven als club’

21 mrt 2024, 10:30

Dick Schreuder moet bij Ajax de opvolger worden van trainer John van ’t Schip. Dat stelt Kenneth Pérez in gesprek met Voetbal International.

“Je zit nog wel even met deze selectie in je maag gesplitst. Het is lastig om van spelers met een lang contract af te komen. Daarom heb je echt een bijzondere trainer nodig die wat van deze selectie kan maken. Een soort tweede Arne Slot. Ik denk dat die bestaat: Dick Schreuder”, aldus de analist.

Schreuder is sinds de zomer van 2023 de trainer van CD Castellón, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje. Voor zijn vertrek naar de Spaanse club, leidde de 52-jarige oefenmeester PEC Zwolle naar de tweede plaats in de eerste divisie - goed voor promotie naar de Eredivisie - en werd hij verkozen tot beste trainer in de eerste divisie. “Bij PEC Zwolle heeft hij veel veranderd en spelers aanmerkelijk beter gemaakt. Thomas Beelen is daar een voorbeeld van. Dat is zijn verdienste geweest”, meent Pérez.

Volgens Pérez is Schreuder de juiste man om de klus bij Ajax te klaren. “Je moet soms ook wat durven als club. Natuurlijk gaan mensen hun wenkbrauwen optrekken, omdat het een trainer van Zwolle is en omdat hij nu op het derde niveau van Spanje werkt. Daarom zul je hem wel ongelofelijk veel rugdekking en macht moeten geven. Dat hij met gezag binnen kan komen bij zo’n groep. Mijn gevoel zegt dat Alex Kroes een integer iemand is die voor zijn manschappen staat. Dus dat zie ik wel voor me, ja.”

Valentijn Driessen noemde onlangs drie andere namen als mogelijke opvolgers van John van 't Schip. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.