Terug

Volg Vandaag Inside

Pelé treurt om overlijden 'aangever' Coutinho

Pelé treurt om overlijden 'aangever' Coutinho

12 mrt 2019, 12:24

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Braziliaanse oud-international Coutinho is op 75-jarige leeftijd overleden. Voetballegende Pelé omschreef hem als zijn favoriete ploeggenoot bij Santos. Volgens TV Globo is de doodsoorzaak een hartinfarct.

,,Een legende van ons voetbal is heengegaan", twitterde Coutinho's goede vriend Cafu, de aanvoerder van de Braziliaanse ploeg die in 2002 de wereldtitel veroverde.

Op 14-jarige leeftijd debuteerde Coutinho bij Santos. Hij maakte 368 doelpunten in 457 wedstrijden voor de club uit São Paulo. Pelé scoorde 1091 keer voor Santos. Beiden speelden van 1958 tot 1967 samen voorin en pakten negentien prijzen.

Hoofdrol

Volgens Pelé vervulde Coutinho een hoofdrol in zijn loopbaan. ,,Ik moet hem bedanken voor 50 procent van de doelpunten die ik maakte voor Santos. Die goals kwamen er door onze een-tweetjes en omdat hij me goed kende", zei Pelé.

Coutinho speelde slechts vijftien interlands, onder meer door blessureleed. Zo liep hij vlak voor het WK van 1962 een blessure op. Hij bleef bij de selectie en won de wereldtitel zonder te spelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.