Terug

Volg Vandaag Inside

Pelé brengt Kerstmis met familie in ziekenhuis door

Pelé brengt Kerstmis met familie in ziekenhuis door

22 dec 2022, 08:32

De Braziliaanse voetballegende Pelé moet Kerstmis in het ziekenhuis doorbrengen, wel in gezelschap van zijn familie. De 82-jarige Pelé ligt al sinds eind vorige maand in het Albert Einstein-ziekenhuis van São Paulo. Zijn dochters laten via Instagram weten dat ze, op advies van de doktoren, de feestdagen bij hun vader blijven.

"Onze Kerstmis thuis is uitgesteld", schrijft Kelly Nascimento bij een foto met haar halfzus Flávia in het ziekenhuis. "We hebben met de doktoren besloten dat het, om diverse redenen, beter is om hier te blijven met alle verzorging die zijn nieuwe familie in het Einstein-ziekenhuis ons geeft. Zoals altijd bedanken we jullie voor alle liefde die we krijgen uit Brazilië en de rest van de wereld. Jullie liefde voor hem en jullie verhalen en gebeden zijn een grote steun. We weten dat we niet alleen zijn." De dochters van Pelé publiceerden zondag een foto waarop te zien was dat hun vader in het ziekenhuis op tv naar de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk keek.

Het ziekenhuis had woensdag in een medische update al laten weten dat de gezondheidssituatie van Pelé "aan het verergeren" is. Hij heeft volgens de doktoren extra verzorging nodig vanwege "problemen aan nieren en hart".

Bij Pelé werd vorig jaar darmkanker geconstateerd, waarna een tumor is verwijderd. Hij werd eind november opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. In eerste instantie luidde de verklaring dat dit was voor behandeling van de darmkanker, maar later bleek Pelé ook een luchtweginfectie te hebben. De Braziliaan, die in 1958, 1962 en 1970 met zijn land wereldkampioen werd, heeft al jaren een broze gezondheid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.