Terug

Volg Vandaag Inside

Pedri volgt Haaland op als Golden Boy in Europa

Pedri volgt Haaland op als Golden Boy in Europa

22 nov 2021, 12:01

De Spaanse middenvelder Pedri mag zich het grootste talent op de Europese voetbalvelden noemen. De 18-jarige speler van FC Barcelona won de jaarlijkse Golden Boy-verkiezing van de Italiaanse krant Tuttosport. Pedri volgt de Noorse spits Erling Haaland op, die vorig jaar werd gekozen tot Golden Boy.

Pedri beleefde afgelopen seizoen onder de inmiddels ontslagen trainer Ronald Koeman zijn grote doorbraak bij Barcelona. De middenvelder, overgekomen van Las Palmas, veroverde vrijwel direct een basisplaats in de hoofdmacht van Barcelona. Pedri werd ook Spaans international en vertegenwoordigde zijn land afgelopen zomer op zowel het EK als de Olympische Spelen. De Ajacieden Jurriën Timber en Ryan Gravenberch zaten bij de laatste twintig kandidaten in de verkiezing van grootste talent van Europa, maar de prijs ging zoals verwacht met een ruime meerderheid van de stemmen naar Pedri.

Rafael van der Vaart was in 2003 de eerste winnaar van de Golden Boy-award. Na hem kregen onder anderen Wayne Rooney, Lionel Messi, Paul Pogba, Kylian Mbappé en Matthijs de Ligt (in 2018) de prijs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.