Terug

Volg Vandaag Inside

PEC Zwolle wint met 13-0 (!) van FC Den Bosch, evenaring record Ajax

PEC Zwolle wint met 13-0 (!) van FC Den Bosch, evenaring record Ajax

3 mrt 2023, 00:00

PEC Zwolle heeft vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie op ongekende wijze uitgehaald tegen FC Den Bosch. De club won met 13-0, een evenaring van het record in het betaalde voetbal. Dat stond op naam van Ajax, dat in 2020 met 13-0 won bij VVV-Venlo.

Vooral Apostolos Vellios was aardig op schot. De Griekse spits schoot er vier in voor de Zwolse koploper van de eerste divisie.

Met de overwinning herstelde PEC Zwolle zich van twee opeenvolgende nederlagen, tegen ADO Den Haag en MVV Maastricht. De voorsprong op Heracles Almelo, de nummer 2, bedraagt 6 punten.

Na een kwartier stond PEC Zwolle al met 4-0 voor. Vellios schoot er in 12 minuten al drie in, een onvervalste hattrick. Vervolgens gaf Haris Medunjanin doelman Konrad Sikking, de vervanger van de geblesseerde Wouter van der Steen, met een aardig schot ook nog eens het nakijken.

In de 20e minuut maakte Younes Taha er 5-0 van. Vellios maakte vervolgens zijn vierde en de zesde van de thuisclub. Thomas van den Belt zorgde in de 31e minuut voor 7-0.

PEC Zwolle was daarmee de eerste die met een 7-0 voorsprong de rust in ging sinds Heracles Almelo in augustus 2002 tegen HFC Haarlem, zo meldde databureau Gracenote Netherlands.

Meteen na rust werd het 8-0 door Lennart Thy, die net was ingevallen. Daarna scoorde Thomas Beelen (9-0), waarna Thy 10-0 en 11-0 maakte, waarmee ook hij zijn hattrick compleet had. Van den Belt en Van den Berg maakten het feest daarna helemaal compleet.

Sparta Rotterdam - Almere City FC uit 2010 was met 12-1 de hoogste uitslag uit de eerste divisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.