Terug

Volg Vandaag Inside

PEC Zwolle wil dat Konterman als interim-trainer seizoen afmaakt

PEC Zwolle wil dat Konterman als interim-trainer seizoen afmaakt

26 feb 2021, 21:10

Bert Konterman is een belangrijke kandidaat om het seizoen als interim-trainer van PEC Zwolle af te maken. Hij moet in de zomer plaatsmaken voor Art Langeler, die nog bij de KNVB onder contract staat als directeur voetbalontwikkeling.

PEC Zwolle verloor afgelopen zaterdag bij FC Emmen (3-2). De leiding van de club uit Overijssel zette nog dezelfde avond coach John Stegeman aan de kant. Trainer Fons Groenendijk ging afgelopen week in gesprek met PEC Zwolle, maar hij wilde niet alleen als tussenpaus fungeren.

PEC Zwolle staat vrijdagavond tijdens het thuisduel met sc Heerenveen onder leiding van Leeroy Echteld, die onder Stegeman als assistent werkte. "Maar met mij is afgesproken dat ik dat alleen deze wedstrijd doe", zei hij vlak voor de aftrap bij ESPN. "Zaterdag wordt er verder gekeken. Of ik van de naam Konterman heb gehoord? Nee, die naam noemen jullie nou", lachte Echteld. "Nee, nu jok ik wel een beetje", gaf hij toe.

De 50-jarige Konterman was al als voetballer, hoofd jeugdopleidingen en technisch manager aan PEC Zwolle verbonden. Hij werkte de laatste jaren bij de KNVB met verschillende jeugdteams. Konterman speelde twaalf interlands voor het Nederlands elftal en voetbalde voor SC Cambuur, Willem II, Feyenoord, Glasgow Rangers en Vitesse.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.