Terug

Volg Vandaag Inside

PEC Zwolle verlaat laatste plek dankzij doelpuntenfestijn tegen Cambuur (3-4)

PEC Zwolle verlaat laatste plek dankzij doelpuntenfestijn tegen Cambuur (3-4)

12 feb 2022, 20:56

PEC Zwolle is dankzij een uitzege op SC Cambuur (3-4) van de laatste plek af in de Eredivisie. Spits Daishawn Redan was met twee assists en een doelpunt belangrijk voor de Zwollenaren. Cambuur kreeg in de slotfase bij een 4-3 achterstand nog een strafschop vanwege hands, maar die werd op aanraden van de videoscheidsrechter geannuleerd.

Spits Oussama Darfalou opende al na 3 minuten de score. Na 6 minuten stond het al 2-0 voor de bezoekers door een doelpunt van Mees de Wit. Redan was bij beide treffers de aangever. Via een benutte strafschop van Cambuur-middenvelder Robin Maulun en een eigen doelpunt van PEC-doelman Kostas Lamprou, na een fout van de Griekse keeper, stond het bij rust gelijk.

In de tweede helft scoorden Redan en verdediger Bram van Polen nog voor PEC. Ook werd nog een doelpunt van Redan afgekeurd. Verdediger David Sambissa maakte voor de Friezen nog de aansluitingstreffer.

Sparta staat nu onderaan in de Eredivisie met 2 punten achterstand op nummer 17 PEC. Sparta speelt zondag nog wel tegen Willem II. Cambuur blijft 8e. De Friezen wonnen al sinds december niet meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.