Terug

Volg Vandaag Inside

PEC Zwolle vergroot zorgen De Graafschap

PEC Zwolle vergroot zorgen De Graafschap

1 dec 2018, 22:45

DOETINCHEM (ANP) - PEC Zwolle heeft de uitwedstrijd tegen De Graafschap met 2-0 gewonnen en daarmee de zorgen van de club uit Doetinchem vergroot. De ploeg van coach Henk de Jong verloor voor de vierde keer op rij in de eredivisie en blijft voorlaatste.

PEC gaf met de eerste overwinning na drie nederlagen coach John van 't Schip weer wat lucht. De Zwollenaren schoven op naar plek veertien.

Clint Leemans opende in het weinig verheffende duel na een klein kwartier de score. De middenvelder van PEC schoot vanaf een lastige plek een vrije trap raak. Enkele minuten later volgde een nieuwe tegenslag voor de thuisploeg. Verdediger Lars Nieuwpoort moest met rood het veld af na een grove charge op Kingsley Ehizibue.

PEC slaagde er pas diep in de tweede helft de man-meer-situatie te benutten en De Graafschap op grotere achterstand te zetten. Younes Namli haalde in de 75e minuut van afstand uit en liet doelman Hidde Jurjus tevergeefs graaien. Het wanhopige De Graafschap probeerde er nog een soort van slotoffensief uit te persen, maar had geen succes en liet de 12.000 toeschouwers in De Vijverberg morrend achter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.