Terug

Volg Vandaag Inside

PEC Zwolle stapt bij handhaving over op natuurgras

PEC Zwolle stapt bij handhaving over op natuurgras

14 feb 2020, 09:14

PEC Zwolle verruilt kunstgras na dit seizoen voor natuurgras, mits de club zich handhaaft in de eredivisie. De ploeg uit de hoofdstad van Overijssel speelt al sinds de verhuizing naar het huidige stadion in 2007 op kunstgras. Eerder kondigde ADO Den Haag al aan na dit seizoen terug te gaan naar echt gras.

"Bij handhaving én als het lukt om alle details goed in te richten, stappen we deze zomer over naar natuurgras", aldus een woordvoerder van PEC Zwolle. Het elftal van trainer John Stegeman staat net boven de degradatiezone, op de vijftiende plaats.

De meeste eredivisieploegen willen graag op echt gras spelen. Om de clubs die op kunstgras spelen te motiveren om over te stappen, spraken ze vorig jaar af dat ploegen die Europees actief zijn een deel van hun inkomsten daarvoor afstaan. Na ADO is PEC Zwolle de tweede club die van die regeling wil gaan profiteren. In de eredivisie spelen ook Heracles Almelo, Sparta Rotterdam, FC Emmen en VVV-Venlo op kunstgras.

VIDEO - Stam: 'Kunstgras kan heel gunstig voor ons zijn'

'Kunstgras kan heel gunstig voor ons zijn'
3:43
'Kunstgras kan heel gunstig voor ons zijn'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.