Terug

Volg Vandaag Inside

PEC Zwolle rondt komst Thy af

PEC Zwolle rondt komst Thy af

14 jan 2019, 14:27

ZWOLLE (ANP) - Lennart Thy is per direct speler van PEC Zwolle. Tijdens het trainingskamp in Spanje was de 26-jarige Thy al onderdeel van de Zwolse selectie van de nieuwe trainer Jaap Stam. Maandag tekende Thy een contract voor anderhalf jaar in Zwolle.

Thy moest nog worden vrijgegeven door de Turkse bond, het papierwerk was maandag afgerond. Thy speelde het afgelopen half jaar voor Erzurumspor. Vanwege gebrek aan speeltijd liet Thy zijn contract bij de Turkse club ontbinden.

Thy was vorig seizoen als huurling van Werder Bremen al actief in de eredivisie, voor VVV-Venlo. De Duitser scoorde zeven keer voor de Limburgers. Thy maakte vooral naam toen hij in maart 2018 de wedstrijd tegen PSV oversloeg omdat hij bloed wilde afstaan aan een leukemiepatiënt voor een stamceltransplantatie.

Eerder haalde Stam al Pelle Clement naar zijn nieuwe club. De trainer kende Clement van zijn periode bij Reading, waar de 22-jarige aanvallende middenvelder 29 wedstrijden speelde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.