Terug

Volg Vandaag Inside

PEC Zwolle duwt Excelsior dieper in moeras

PEC Zwolle duwt Excelsior dieper in moeras

17 mrt 2019, 19:45

ROTTERDAM (ANP) - PEC Zwolle heeft in de onderste regionen van de eredivisie een kostbare zege bij Excelsior behaald (0-2). De Zwolse treffers vielen in de slotfase en kwamen op naam van Kingsley Ehizibue en Younes Namli. Voor PEC was het de eerste overwinning in een serie van zes competitieduels. De brigade van coach Jaap Stam klom naar de twaalfde plek.

Excelsior incasseerde de derde nederlaag op rij. De Rotterdamse ploeg heeft in de laatste vier duels niet meer gescoord en staat één punt boven de degradatiestreep.

Pas in de 51e minuut was Excelsior voor de eerste keer dicht bij een treffer. Keeper Mickey van der Hart tikte het schot van Mikael Anderson nog net uit zijn doel.

Lennart Thy en Mike van Duinen (ex-Excelsior) lieten in de eerste helft namens het betere PEC mooie kansen liggen, ook door toedoen van doelman Alessandro Damen. De Rotterdamse goalie hield in de 68e minuut ook nog Ehizibue van scoren af. Tegen diens kopbal, die volgens de arbitrage via de binnenkant van de paal over de lijn ging, en de doeltreffende solo van Namli had Damen echter geen verweer: 0-2.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.