Terug

Volg Vandaag Inside

PEC stapt niet naar de rechter: Ajax-PEC op 13 maart

PEC stapt niet naar de rechter: Ajax-PEC op 13 maart

27 feb 2019, 16:10

PEC Zwolle stapt niet naar de rechter en legt zich onder protest neer bij het verplaatsen van de wedstrijd Ajax-PEC op 13 maart. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

Ajax-PEC werd op verzoek van de Amsterdammers verplaatst van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart, zodat zij zich optimaal voor kunnen bereiden op de Champions League-return tegen Real Madrid. PEC was het daar niet mee eens en stapte naar de KNVB. Gisteravond werd duidelijk dat de arbitragecommissie van de KNVB zich niet bevoegd acht om zich te buigen over de zaak.

Het enige alternatief dat overbleef voor de Zwolse club, was om naar een reguliere rechter te stappen. Daar zien de Zwollenaren echter van af: 'In het korte tijdsbestek dat nog rest richting zaterdag is het niet de verwachting dat de datumwijziging nog kan worden teruggedraaid.' De wedstrijd Ajax-PEC vindt dus 'gewoon' plaats op woensdag 13 maart om 18:30 uur.

PEC gaat nog wel onderzoeken of de zaak nog bij een andere instantie aan de orde kan worden gesteld: 'Want ook als de stofwolken straks zijn opgetrokken, blijft het feit overeind dat PEC Zwolle door deze gang van zaken de enige club is wiens belangen zijn geschaad.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.