Terug

Volg Vandaag Inside

'Pascal Jansen als alternatief voor Peter Bosz bij Ajax'

'Pascal Jansen als alternatief voor Peter Bosz bij Ajax'

4 mei 2023, 18:59

Freek Jansen ziet in Pascal Jansen een goed alternatief voor Peter Bosz als nieuwe trainer van Ajax. Dat zegt de clubwatcher van Voetbal International in de Pak Schaal Podcast Extra.

Het Algemeen Dagblad meldde woensdag dat technisch directeur Sven Mislintat mogelijk gaat kijken voor een buitenlandse trainer. "De top gaat niet komen", begint Jansen over een mogelijke buitenlandse trainer voor Ajax. "Die gaat niet in de Eredivisie trainer zijn, en al helemaal niet bij een club die niet eens Champions League speelt. En kans is aannemelijk bij Ajax. Nagelsmann, die categorie, gaat niet naar Ajax."

Clubwatcher Jansen denkt daarom dat de Amsterdammers zullen moeten gaan zoeken bij een categorie daaronder. "En dan vraag ik me af: is die categorie beter dan wat je nu hebt? Dan heb je het over een Heitinga met een voorbereiding richting een nieuw seizoen, óf je hebt het over een andere trainer in Nederland. Dat is aan Ajax om te beslissen. Ik vind als je niet de ideale buitenlandse trainer kan halen, moet je het niet doen."

Peter Bosz wordt al weken in verband gebracht met Ajax, maar de Amsterdammers hebben hem naar verluidt nog altijd niet benaderd. Jansen heeft een andere optie in gedachten: "Pascal Jansen zou ik echt een hele goede trainer vinden", zegt de Ajax-watcher. "Als je ziet hoe hij zijn team laat ontwikkelen en spelen, hoe spelers beter worden, hoe fit ze vaak zijn. Ik vind Pascal Jansen echt een heel goede trainer", aldus Jansen.

Andy van der Meijde heeft onlangs gesproken met Bosz over dat de clubloze trainer zou zijn benaderd door Ajax. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Andy sprak Peter Bosz: 'Op dit moment heeft hij niks gehoord van Ajax'
1:17
Andy sprak Peter Bosz: 'Op dit moment heeft hij niks gehoord van Ajax'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.