Terug

Volg Vandaag Inside

Pas één stadionverbod FC Den Bosch voor racisme

Pas één stadionverbod FC Den Bosch voor racisme

30 jan 2020, 22:41

FC Den Bosch heeft tot nu toe slechts één stadionverbod kunnen uitdelen aan een supporter vam wie onomstotelijk is bewezen dat hij zich schuldig maakte aan racisme in de thuiswedstrijd op 17 november tegen Excelsior. De club heeft daarnaast nog vijf mensen in beeld die zich mogelijk racistisch hebben uitgelaten. Er is echter aanvullend onderzoek vereist om genoeg bewijs bij elkaar te krijgen.

Hoewel Den Bosch over camerabeelden beschikt, blijkt het moeilijk om op basis daarvan precies te kunnen vaststellen welke fans zich schuldig maakten aan discriminatie en racisme ten opzichte van Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira. Den Bosch benaderde heel wat professionele liplezers, maar niemand wilde zich wagen aan de zaak. De club krijgt nu hulp van het Openbaar Ministerie, dat de racismezaak ook onderzoekt en wel een expert heeft gevonden die mogelijk precies kan vaststellen wat door wie is geroepen.

"Je kan het vermoeden hebben dat iets wordt gezegd, maar het blijkt ontzettend lastig om daadwerkelijk vast te stellen dat het ook echt gezegd is", aldus Jan-Hein Schouten, voorzitter van de raad van commissarissen van FC Den Bosch. "Wij willen ze allemaal pakken, daarin zullen we niet versagen. We trekken samen op met het OM."

Den Bosch heeft vooralsnog achttien toeschouwers geïdentificeerd die zich misdroegen tegen Excelsior. In veel gevallen ging het om het gooien van plastic bekers bier of andere voorwerpen. Den Bosch heeft zelf elf kleine zaken afgehandeld. De club meldde zeven raddraaiers bij de KNVB aan voor een landelijk stadionverbod. Bij één daarvan gaat het dus om racisme.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.