Terug

Volg Vandaag Inside

Partij voor de Dieren herziet besluit: Esther Ouwehand alsnog voorgedragen als lijsttrekker

Partij voor de Dieren herziet besluit: Esther Ouwehand alsnog voorgedragen als lijsttrekker

13 sep 2023, 12:22

Het partijbestuur van de Partij voor de Dieren draagt Esther Ouwehand alsnog voor als kandidaat-lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dat staat in een verklaring die bestuurslid Marnix van der Werf heeft geplaatst op X, voorheen Twitter. Daarin staat ook dat alle bestuursleden per donderdag hun ontslag indienen.

Het vertrekkend partijbestuur blijft er wel bij dat het Ouwehand "niet geschikt" vindt als politiek leider, gezien "recente meldingen omtrent integriteitsschending". Vooral om die reden besloot het bestuur afgelopen weekeinde Ouwehand te passeren en kondigde het aan met een andere lijsttrekker te komen. "Ons standpunt daarin is de afgelopen dagen niet veranderd."

De beslissing om Ouwehand op een zijspoor te zetten, deed een bom ontploffen binnen de partij. Een groot deel van de PvdD'ers die actief zijn in gemeenten en provincies schaarde zich achter haar en eiste het vertrek van het partijbestuur. Ook de meeste Tweede Kamerleden van de partij spraken steun uit voor hun fractieleider.

"Uitsluitend vanwege die ophef" heeft het partijbestuur nu besloten Ouwehand toch weer voor te dragen. Het zal donderdag de beoogde kandidatenlijst bekendmaken en maakt daarna plaats voor een nog te vormen interim-bestuur

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.